allerlaatste

Crayon Rocks blauw fluwelen zakje met 8 ecologische sojawaskrijtjes

Vorige Artikel 6 van 15 Volgende
€ 7,95 (inclusief 21% btw)
Voorraad 1 stuk

CrayonRocks® zijn natuurlijke krijtjes gemaakt van was van Sojabonen uit de Verenigde Staten en zijn gekleurd met  minerale pigmenten.
De kleuren zijn helder, en kunnen over elkaar heen gebruikt worden zonder te plakken. Ze zijn ontworpen om de driepuntsgreep (pengreep) te verstevigen en om kinderen voor te bereiden op het schrijfonderwijs.
De krijtjes zijn ook perfect om te gebruiken door volwassenen met een motorische beperking. 
Het krijtje in de vorm van een steentje, zorgt dat kinderen met kleine vingers makkelijk met grote streken volle kleurrijke tekeningen kunnen maken 
De krijtjes worden veel gebruikt door ergotherapeuten, Yogadocenten, kindertherapeuten en kinderpsychologen. Het krijtje is geschikt om de fijne motoriek te oefenen.
Crayon Rocks worden gebruikt, thuis, in scholen en kinderdagverblijven.
Kinderen vinden het fantastisch om met dit krijtje te kleuren evenals veel volwassenen! Ze kunnen er gewoonweg niet vanaf blijven. Bovendien is het krijtje in combinatie met ander teken en verfgerei te gebruiken.

Een blauw fluwelen zakje met 8 ecologische sojawaskrijtjes met ingebouwde pengreepontwikkeling in 8 levendige primaire kleuren. Rood, Groen, Blauw, Geel, Oranje, Paars, Bruin, Zwart

Leeftijd: niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar

 

Het verhaal over de herkomst van CrayonRocks®

Barbara Lee heeft 23 jaar gewerkt met kinderen met speciale behoeften. Ze werd geïnspireerd door Jan Olsen, OTR, en het Handschrift Without Tears programma van wie ze geleerd heeft hoe belangrijk het is om op jonge leeftijd een goede pengreep te ontwikkelen. Latere schrijfvaardigheden zijn hiervan afhankelijk. Ze wilde een 'tool' die studenten met motorische problemen konden gebruiken om de fijne motoriek te ontwikkelen maar er vooral ook van konden genieten. Een kleine jongen met veel problemen met zijn motorische vaardigheden inspireerde haar. Ze ontdekte dat hij hield van de vorm van een krijtje zo groot als CrayonRocks nu worden gevormd en gemaakt. Het krijtje bleek een uitkomst te zijn voor alle jonge kinderen en zelfs jongeren en volwassenen vinden het fijn om met Crayon Rocks te kleuren.

De Crayon Rocks® worden gefabriceerd in Hestand Kentucky. De krijtjes rollen daar van een kleine machine en worden met de hand in zakjes gedaan, van hun labels voorzien en verscheept. De hele gemeenschap helpt mee om de loods (een 'strawbale' magazijn) te vergoten als er moet worden uitgebreid en Barbara Lee, gepensioneerd lerares, is in de kleine gemeenschap de enige met een telefoon en een auto, dus wordt er regelmatig een beroep gedaan op haar vrijwilligheid.
In een prachtige, rustige omgeving leveren de ecologische boeren op de top van de heuvel de sojabonen voor de crayons. Die worden vermalen tot olie en gebruikt voor de wax.
Dit is het bijzondere verhaal van een bijzonder krijtje.

 

 

© 2011 - 2021 Villa Retteketet | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel